Instagram Stalk Nedir, Nasıl Kullanılır?

Instagram Stalk Nedir, Nasıl Kullanılır?

Instagram Stalk sosyal medyanın hayatımıza girmesi ile beraber oluşmuş bir kavramdır. Bir kişinin fark ettirmeden gizli bir şekilde profilini incelemek ve bakmak anlamına gelir. Stalklamak eylemi tüm sosyal medya hesapları için yapılabilir. Instagram hesabı bulunan herkes uygulama üzerinden başka birini stalklayabilir. Stalk yapan kişilere “Stalker” adı verilmiştir.

İnstagram Stalk Nedir?

Instagram Stalk kullanımı günümüzde oldukça yaygın bir davranış durumudur. Bu kişinin merak etme dürtüsü ile ilgili bir durum olmakla beraber; sevilen, hoşlanılan ve hayatı merak edilen kişilere yönelik gerçekleşmektedir. Günümüzde aktif Instagram kullanıcı sayısı gittikçe artmaktadır. Milyonlarca kişi hayatının özel anlarını bu alanlarda paylaşmaktadır. Instagram Stalk kavramı da bu sebeple oluşmuştur. Bu anlamda bir kişinin ne yaptığı, nelerle ilgilendiğinin merak edilmesi ile hesapları gizlice takip edilir.

İnstagram Stalk Nasıl Kullanılır?

Instagram Stalk yapmak olağan bir durum olarak kabul edilir. Stalk gizli yapılan bir eylemdir. Kişinin bunu karşı tarafa fark ettirmemesi gerekir. Bilinen birinin hayatı merak edildiğinde farklı bir profil oluşturarak takipçi isteğinde bulunularak hesabı izlenebilir. Bunun gizli olarak yapılmasına stalk adı verilir. Instagram uygulaması tasarlanırken hesabın herkese açık veya gizli olması gibi bir özellik sunmuştur. Bu özellikten kaynaklı olarak hesabı gizli olan kişilerin paylaşımları görülemez. Bir kişinin hesabı herkese açıksa bu kişi için özel istek göndermenin gerekliliği yoktur. İstenildiği zaman bu hesaba gizlice bakılabilir. Belirli bir sınır bulunmamaktadır.

3 Dakika Önce